Creatief met klant-switch

Energieleverancier Anode heeft wel een hele creatieve manier bedacht om een geschil met Energieleverancier Allure op te lossen.

Anode heeft 432 aansluitingen van energieleverancier Allure geswitcht naar Energie I&V, een bedrijfsonderdeel van Anode, zonder dat de klanten daar toestemming voor hadden gegeven. Het bewuste bedrijfsonderdeel heeft geen leveringsvergunning. De ACM stelt dat Anode “doelbewust misbruik heeft gemaakt van het switchproces”, dat gestoeld is op vertrouwen. De toezichthouder neemt dat zwaar op, ondanks dat er voor de klanten geen gevolgen zijn geweest. Anode heeft “het eigen belang boven het belang van de kleinverbruikers gesteld”. ACM beboet Anode met €50.000 en CEO Van Teeffelen met €20.000.

energeia.nl

Anode houdt het op een weeffout in het systeem, het geschil had administratief technisch niet anders uitgevoerd kunnen worden. Echter is het switch proces hier niet voor bedoeld. Anode had ACM hiervan op de hoogte gebracht. De ACM is echter gevallen over de uitvoering ervan en heeft Anode beboet.