Energieflex is niet zo flex meer

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de leveringsvergunningen van het energiebedrijf EnergieFlex ingetrokken.  EnergieFlex valt onder de nieuwe energie bedrijven en kwam in 2014 op de markt. Volgens zeggen heeft de stijgende energieprijzen het energiebedrijf de das omgedaan.

In 2017 kwamen de ACM en EnergieFlex elkaar ook al tegen en kreeg EnergieFlex een officiële waarschuwing betreffende het niet op tijd sturen van de energienota’s.

Onze missie is om de energiemarkt op te schudden. Dit proberen wij te doen door zoveel mogelijk innovatieve producten in de markt te zetten en de consument zoveel mogelijk grip te laten krijgen op hun verbruik en kosten.

Bron EnergieFlex

Maar waar ging het echt fout? Het is nog te vroeg om dit precies te kunnen zeggen. Gezien de toelichting van de directeur van EnergieFlex, is de energieprijs de boosdoener. Het voeren van een goed portofolio en forecasting zou dit probleem voor moeten zijn, het gebrek aan eigen opwek maakt het al niet gemakkelijker. Vergelijkbare energieleverancier hebben zich verzekerd van eigen opwek door o.a. zonneparken of windmolens. Hiermee kunnen prijsstijgingen afgevlakt worden.