Oud REMU aandeelhouders vangen achter het net

In 2018 hebben we als eens bericht gemaakt over het ontstaan van Stedin. Daarin wordt ook beschreven het opgaan van REMU in Eneco Energie. Regionale Energie Maatschappij Utrecht afgekort REMU, was het energie bedrijf van de provincie Utrecht,

De aandeelhouders hebben bij het opgaan van REMU in Eneco Energie afgedwongen dat men een deel van de winst konden krijgen als deze verkoop voor 2010 gedaan zou zijn. Echter heeft Eneco de splitsing van een leverings- en netwerktak tegen gehouden. Hiermee is de termijn van 2010 verlopen, ook al heeft de verkoop plaats gevonden van Eneco aan o.a. Mitsubishi (na 2010).

De oude aandeelhouders hebben meerdere keren de rechter opgezocht echter vangen ze nu in hoger beroep weer achter het net.

De Provinciale Utrechtse Elektriciteits Maatschappij, beter bekend onder de afkorting PUEM, is een voormalig energiebedrijf in de Nederlandse provincie Utrecht.

PUEM werd opgericht op 7 oktober 1916 en is in 1992 samen met het Gemeentelijk Energie Bedrijf Utrecht (GEB), NV Regionaal Nutsbedrijf Eemland en STAMIN (Stadsverwarmingsbedrijf Midden-Nederland) opgegaan in de Regionale Energie Maatschappij Utrecht (REMU).

In de provincie Utrecht herinneren verschillende transformatorhuisjes nog aan het bestaan van dit energiebedrijf. Uiteindelijk is de REMU door middel van fusies opgegaan in ENECO Energie.

Wikipedia