Waterzijdig inregelen verplicht?

Zit je radiator nu het dichtbij de CV dan is de kans groot dat deze radiator het meeste warm water krijgt en dus het warmst wordt t.o.v. de radiator aan de andere kant van het huis. Waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat elke radiator de juiste hoeveelheid warm water krijgt (voor de juiste ruimte). Dit zorgt voor efficiënt gebruik van de energie, logischerwijs zorgt dit voor minder energieverbruik en een lagere energienota.

Waterzijdig inregelen is zelfs in de wet verankerd via de Europese richtlijn voor de energie-efficiëntie van gebouwen (EPBD): huiseigenaren moeten hun installatie waterzijdig laten inregelen, als ze hun verwarmingsinstallatie vervangen (bijvoorbeeld de cv-ketel of de warmtepomp), of meer dan 30% van de afgifte-apparaten (bijvoorbeeld radiatoren).

Maar weinig mensen doen dit en installateur informeren de huiseigenaren hier nog onvoldoende over. Op dit moment wordt het waterzijdig inregelen gesubsidieerd uit de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), maar die loopt eind deze maand af en is dan alleen nog toegankelijk voor verenigingen van eigenaren. 

.