Valt Essent onder RWE, Innogy of E.On?

Op 12 januari 2009 deed het Duitse RWE een bod van € 9,3 miljard op Essent. Op 20 februari 2009 werd het verkoopvoorstel getekend nadat de centrale ondernemingsraad zijn goedkeuring had gegeven aan de voorgenomen fusie. De verkoop betreft enkel de aandelen in het productie- en leveringsbedrijf. De aandelen in het netwerkbedrijf van Essent, Enexis en het milieubedrijf, Essent Milieu, blijven in handen van de gemeentelijke en provinciale aandeelhouders.

Wikipedia

Hoe zit het anno 2021? RWE heeft Innogy opgericht (2008) en E.On, Uniper (2016). Vervolgens is Innogy weer opgesplitst (2019).

Het nieuwe RWE produceert elektriciteit – schoon, veilig en betaalbaar. We zetten ons in voor wereldwijde groei en willen onze CO2-uitstoot drastisch verlagen.

Innogy werd opgericht in 2008. Het bouwt en exploiteert duurzame elektriciteitscentrales, voornamelijk gebaseerd op windenergie, waterkracht en bio-energie.

E.ON AG is een groot Duits nutsbedrijf dat is ontstaan door een fusie van VEBA en VIAG in 2000, met hoofdkantoor in Essen. Het heeft sterke marktposities in de Europese gas- en elektriciteitsmarkt.

Uniper is een Duits energiebedrijf en een afsplitsing van E.ON. In oktober 2019 had het Finse nutsbedrijf Fortum de meerderheid van de aandelen Uniper in handen. E.ON heeft in 2016 zijn kolen- en gascentrales bij deze onderneming ondergebracht, ook die in België en Nederland staan

Essent NV is een energiebedrijf van het Duitse energieconcern Innogy dat elektriciteit en gas levert aan particuliere en zakelijke klanten in Nederland en België. Essent is opgericht in 1999, en is sinds 29 oktober 2016 onderdeel van Innogy. Sinds 18 september 2019 is Innogy onderdeel van E.ON.